Cultural

The Filling Station

Conversion of a derelict petrol station in King's Cross has created a new external public events space and diner-style restaurant overlooking the Regent's Canal. The intervention of a 200m-long, fibre-glass screen corresponds to the site's existing structures and offers a protective enclosure for the new functions from the busy arterial roads. The Filling Station provides a strong new identity for the site by day and by night.

Shortlisted for the RIBA Stephen Lawrence Prize
RIBA Regional Award for The Filling Station
RIBA London Small Project Award

Client: Argent / Bistrotheque
Location: King's Cross, London
Status: Completed May 2012
Photography: Luke Hayes

The filling station
The filling station regents canal day
The filling station interior shrimpys
The filling station bikes
The filling station forecourt
The filling station
The filling station interior shrimpys
The filling station regents canal night