Selected Projects - Cultural - Retail & Restaurants

Studio East Dining

Built during the summer of 2010, Studio East Dining was built on top of a 35m high multi-storey car park within the live construction site of Westfield Stratford City development in East London.

The temporary pavilion provided elevated views across London's 2012 Olympic site. A cluster of interlocking timber-lined spaces formed the translucent dining room, which framed key rooftop views and allowed up to one hundred and forty guests to enjoy an intimate dining experience.

The project was designed in collaboration with Restaurateurs Bistrotheque and built within ten weeks from initial briefing to opening night. With a life span of only three weeks, the 800m2 lightweight structure was constructed with hired materials borrowed from the existing construction site including scaffolding boards, scaffolding poles and an industrial grade heat retractable polyethylene roof membrane. All building materials selected for their ability to be 100% recycled following closure of the restaurant.

Selected for 2010 Observer Top Ten Buildings of the Year
Architectural Review Emerging Architecture Award Winner 2010
"Yellow Pencil" at the D&AD Awards in Spatial Design

Client: Bistrotheque / Westfield
Location: Stratford, London
Status: Completed May 2010
Photography: Christian Richters / Luke Hayes
Read article at architectural-review.com

Studio East Dining over looking london olympic park
Studio East Dining sunset
Studio East Dining interior
Studio East Dining
Studio East Dining night
Studio East Dining interior lights on
Studio East Dining interior tables set
Studio East Dining interior bar
Studio East Dining model
Studio East Dining plan
Studio East Dining section
Studio East Dining modelr